Her kan du se, hvilke netværkscaféer der vil blive afholdt i den kommende tid.
Planlagte netværkscaféer:
20. maj: Netværkscafé om stigma

Har du oplevet stigma i forbindelse med en efterfødselsreaktion/fødselsdepression?
Sind og Fødsel inviterer til vores femte netværkscafé som netop handler om stigma. Arrangementet foregår i KU.BE på Frederiksberg (Dirch Passers Allé 4) den 20. maj fra kl. 17-20 med programstart ca. 17.30.
Stigma er et vigtigt tema at diskutere i forhold til efterfødselsreaktioner/fødselsdepression da det kan give os begreber for hvorfor man fx trækker sig socialt, holder sin sygdom hemmelig eller i værste fald ikke opsøger behandling af angst for at blive stemplet fx af kommunen.
Stigma defineres i ordbogen som et ”negativt kendetegn” der fungerer som en slags ”socialt stempel”. Stigma kan komme udefra således at man kan blive ekskluderet af en gruppe hvis man fx lider af en psykisk sygdom. Men stigma kan også opstå indefra i form af selvstigmatisering så man fx trækker sig fra sociale relationer af frygt for eksklusion.
Vi har inviteret Martin Marchman Andersen til at fortælle om stigmatisering og efterfødselsreaktioner. Han vil rejse spørgsmål som disse: Hvad er stigma, og hvorfor er stigmatisering farlig? Hvorfor stigmatiserer vi? Og kan vi af-stigmatisere?
Bagefter vil vi arbejde med temaet på en workshop hvor vi sammen vil diskutere hvordan vi kan komme stigmatisering til liv.
Martin Marchman Andersen er ph.d. og lektor på Statens Institut for Folkesundhed, SDU, hvor han forsker og underviser i blandt andet stigmatisering. Med penge fra blandt andet Danmarks Frie Forskningsfond undersøger han f.eks. hvad stigma er, og hvordan vi bedst kan måle det. Han udvikler og afholder også kurser til sundhedsprofessionelle i håndtering af vægtstigmatisering.
Sind og Fødsels netværkscafeer er et rum for at tale om efterfødselsreaktioner, og vi inviterer alle der har en interesse i emnet til at deltage. Du er velkommen til at deltage hvis du er eller har været ramt af en efterfødselsreaktion, eller hvis du er pårørende. Det samme gælder alle der har berøring med emnet professionelt eller på anden vis.
Arrangementet er gratis. Kom gerne i god tid da der er et begrænset antal pladser.
Arrangementet er støttet af Nordea-fondens pulje ”Liv i det lokale”.
Afholdte netværkscaféer:
27. november: Netværkscafé om fædre og efterfødselsreaktioner

”At være far til to er fantastisk, men jeg havde aldrig troet at jeg ville blive ramt så hårdt i netop denne del af livet.” Jonas, far til to.
Omkring 7-10 procent af fædre bliver hvert år ramt af en fødselsdepression. Hvordan opleves det at blive ramt på psyken i forbindelse med forældreskabet for mænd? Er der særlige problematikker der gør sig gældende? Hvilke symptomer skal mænd særligt være opmærksomme på?
Sind og Fødsel inviterer til en aften hvor fædres efterfødselsreaktioner er i fokus. Vi får besøg af en af landet førende eksperter inden for området, Svend Aage Madsen, som er psykolog, ph.d. og klinisk specialist på Rigshospitalet. Svend Aage har forsket i mænds psykiske sundhed i de sidste mange år, særligt i fædres fødselsdepressioner, og har udgivet en lang række bøger og artikler om emnet.
Vi får også besøg af en far som vil fortælle sin historie om at blive ramt af en efterfødselsreaktion. Jonas fik en reaktion i forbindelse med at hans andet barn kom til verden. Han vil fortælle om sin oplevelse og om hvordan han gerne selv ville være blevet mødt da livet slog knuder i det tidlige forældreskab. Vi håber at I vil tage godt imod ham.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere fædre og efterfødselsreaktioner/fødselsdepressioner med Svend Aage og Jonas.
Sind og Fødsels netværkscafeer er et rum for at tale om efterfødselsreaktioner, og vi inviterer alle der har en interesse i emnet til at deltage. Du er velkommen til at deltage hvis du er eller har været ramt af en efterfødselsreaktion, eller hvis du er pårørende. Det samme gælder alle der har berøring med emnet professionelt eller på anden vis.
Netværkscaféen bliver afholdt den 27. november 2024 i KU.BE (Dirch Passers Allé 4) på Frederiksberg kl. 18-20. Arrangementet er gratis. Kom gerne i god tid da der er et begrænset antal pladser.
Arrangementet er støttet af Nordea-fondens pulje ”Liv i det lokale”.
Netværkscafé om forebyggelse af efterfødselsreaktioner

Kom med til netværkscafé om forebyggelse af efterfødselsreaktioner d. 29/5 2024 i KU.BE, Frederiksberg.
Kan man forebygge efterfødselsreaktioner?
Det handler Sind og Fødsels næste netværksmøde om. Her skal vi møde to kvinder som på hver deres måde arbejder med forebyggelse af efterfødselsreaktioner, samt en kvinde som har mærket effekten af en forebyggende indsats på egen krop.
Vibe Frøkjær er professor i neuropsykiatri og vil fortælle om sin forskning i medicinsk forebyggelse af efterfødselsreaktioner.
Line Cramer er psykoterapeut og arbejder med terapeutisk forebyggelse af efterfødselsreaktioner i Jordemoderkonsultationen/Familieteamet på Herlev Hospital.
Som en case til Lines arbejde vil vores bestyrelsesmedlem Maria Olsen fortælle om sit møde med familieteamet og den forebyggende indsats i graviditeten.
Netværkscaféer er Sind og Fødsels mødested for alle der er eller har været ramt af efterfødselsreaktioner, for pårørende og for alle der interesserer sig for problemstillingen.
Arrangementet er gratis, men du er velkommen til at give et bidrag på aftenen til at støtte Sind og Fødsels arbejde for at hjælpe mennesker med efterfødselsreaktioner.
Netværkscaféen foregår i lokalet KU.BE LAB i KU.BE på Frederiksberg (Dirch Passers Allé 4) den 29. maj fra 17.00-20.00 med programstart ca. 17.30. Kom gerne tidligt, tag en kaffe med fra KU.BEs café og få en snak med os inden. Programmet slutter ca. 19.30, og du er også velkommen til at blive hængende.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Arrangementet er støttet af Nordea Fondens pulje ”Liv i det lokale”.
Netværkscafé om fødselspsykoser
Kom med til netværkscafé om fødselspsykoser d. 17/4 2024 i KU.BE, Frederiksberg.

Hvordan opleves en fødselspsykose?
Det kan du få svar på når Sind og Fødsel inviterer til en netværkscafé. Her vil du møde tre kvinder som alle har været igennem en fødselspsykose: Mia Maja Holst Manstrup som netop har udgivet bogen En Sindssygt God Mor om sin fødselspsykose, Sarah Anker Guldager som har bidraget til bogen med sin personlige fortælling, og Maria Jørgensen, forperson i Sind og Fødsel, som er ved at skrive en bog om sin oplevelse med sygdommen.
Hvordan opstår sygdommen? Hvad sker der når den eskalerer? Hvordan bliver den behandlet, og hvordan kommer man oven på igen? Alle disse spørgsmål vil du høre svar på fra deltagerne.
Arrangementet vil bestå af oplæsning af passager fra bøgerne, og Trine Munk-Olsen der er professor i psykiatri med speciale i efterfødselsreaktioner (Syddansk Universitet), vil kommentere historierne. Til slut vil der være en paneldebat med alle deltagere hvor vi bl.a. vil tale om hvordan forholdene for nybagte mødre i psykiatrien kan forbedres. Der vil være mulighed for spørgsmål fra publikum.
Netværkscaféer er Sind og Fødsels mødested for alle der er eller har været ramt af efterfødselsreaktioner, for pårørende og for alle der interesserer sig for problemstillingen. Arrangementet er gratis, men du er velkommen til at give et bidrag på aftenen til at støtte Sind og Fødsels arbejde for at hjælpe mennesker med efterfødselsreaktioner.
Netværkscaféen foregår i lokalet KU.BE LAB i KU.BE på Frederiksberg (Dirch Passers Allé 4) den 17. april fra 17.00-20.00 med programstart ca. 17.30. Kom gerne tidligt og få en snak med os inden. Programmet slutter ca. 19.30, og du er også velkommen til at blive hængende. Tilmeldingen er ikke nødvendig.
Arrangementet er støttet af Nordeafondens pulje ”Liv i det lokale”.
22/11 – 2022 kl. 19-21
Sundhedshuset Viby Sj. – Grøningen 9, 4130 Viby Sj.
Kontaktperson: Melisa Søndergaard – 27830330
4/9 – 2022 kl. 14-16
Sundhedshuset Viby Sj. – Grøningen 9, 4130 Viby Sj.
Kontaktperson: Melisa Søndergaard – 27830330
11/9 – 2022 kl. 14-16
SALTO – Familieaktiviteter i Hillerød – Støberihallen, Nordstensvej 1, 3400 Hillerød
Kontaktperson: Maria Jørgensen – 30428172
2/10 – 2022 kl. 14-16
Ærtemarken 1, 4140 Borup
Kontaktperson: Kristina Hindsberg
27/10 – 2022 kl. 14-16
Storegade 86, 6100 Haderslev
Kontaktperson: Anne Mølby Faaborg – 60953164